2 de nov. 2009

Sense unitat no hi haurà independència

Per aconseguir la independència de Catalunya, pot haver-hi diferents visions de com fer el camí. Però una cosa és segura: sense unitat, cap dels camins ens portarà enlloc. O dit d’altra manera, sense unitat res del que fem té sentit, perquè no hi haurà independència.

Ara per ara, només un 19 per cent de catalans i catalanes desitgen una Catalunya amb estat propi. Això ja ens dona idea de la tasca immensa que ens queda per fer. I ens recorda que si volem assolir aquest objectiu comú, cal sumar.

Cal il·lusió, cal treball i perseverança. Cal visió. Però sobretot, en aquest moment cal inteŀligència i generositat per fer junts el camí.

Seguir dividits és trair tots aquells que ens han precedit per alliberar la nostra nació.
Seguir dividits és trair les il·lusions i les esperances de milers de ciutadans i ciutadanes del nostre país.
Seguir dividits és continuar condemnant Catalunya a la submissió política, econòmica i cultural, a l’estat espanyol.

Fins que un dia, una generació de catalans i catalanes dirà prou. Serà la generació que haurà estat capaç de deixar de banda les diferències.

No ha arribat ja, aquest moment? O haurem de retre comptes amb les generacions venidores i dir-los que nosaltres no vam ser capaços d’assolir la independència per egoismes, rancúnies i malentesos, tan humans com absurds?

La independència de Catalunya depèn de nosaltres. I per això demanem recompondre d’immediat la unitat trencada, així com expressar-ho de forma pública en un acte de reafirmació de la unitat de tots, absolutament tots els catalans i catalanes que lluitem per tenir un estat propi.

Quim Calvo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada